Töiden seuranta kertoo, mihin päivittäinen työaika kuluu

Töiden seurantaa tarvitaan, kun halutaan kerätä tietoa henkilöstön ajankäytön jakautumisesta eri töille. Työaikaa analysoimalla voidaan parantaa myös henkilöstön työtehoa ja selvittää mahdollisia piilokustannuksia.

 

Töiden seuranta kerää tietoa työajan käytöstä

JotBar- töiden seurannalla saadaan tarkkaa ja yksityiskohtaista tietoa henkilöstön työajan käytöstä. Työtunnit kohdistuvat leimausten perusteella eri töille, urakoille tai projekteille. Lisäksi työt voivat koostua monista työvaiheista, joita seurataan. 

JotBar rekisteröi töiden aloitukset, lopetukset ja vaihdot sekä määrä- ja laatutiedot, kuten teollisuudessa hylätyt kappaleet. Työnumerot ja -vaiheet voidaan erotella myös tekopaikkakohtaisesti.

Töiden seuranta tuo hyötyjä monella tasolla

Yrityksen kustannuslaskentaan JotBar- töiden seuranta tuo täysin uuden ulottuvuuden. Sen ansiosta toteutuneita työtunteja päästään vertaamaan tuotantosuunnitelmiin. Tuotannon teholaskenta ja urakkalaskenta saadaan pohjautumaan todelliseen toteumaan, kun mukaan saadaan täsmälliset työkustannukset.

Työntekijän näkökulmasta JotBarin töiden seuranta -järjestelmä antaa mahdollisuuksia itseohjautuvuuteen. Töiden seurannan avulla sekä esimies että työntekijät itse voivat seurata tavoitteisiin pääsemistä ja ottaa tavoitteet töiden suunnittelussa huomioon. 

Lue lisää töiden seurannan yhteydestä työhyvinvointiin täältä.

Toimivat leimaustavat erityyppisiin töihin

JotBar mahdollistaa joustavat ratkaisut erityyppisten töiden leimaukseen. Yhä useampi organisaatio on esimerkiksi ottanut käyttöön toimihenkilöiden työajan kohdistamisen töille ja projekteille.

JotBarin töiden seurannan avulla pystytään seuraamaan erilaisia työntekomalleja, kuten nipputöitä. Lisäominaisuutena saatavilla olevassa nipputyö-moduulissa työntekijät voivat yksittäisten työnvaihtojen sijaan leimata työnippuja. Lue lisää aiheesta täältä. JotBar laskee eri työntekomallien mukaiset tuotantolisät ja urakkalisät automaattisesti. 

Töiden seurannan mobiilityökalu mahdollistaa myös etätyöntekijöiden työvaiheiden leimaamisen helposti. Sen ansiosta etätiimin tuloksellisuutta on mahdollisuus seurata reaaliajassa.

JotBarissa on käytettävissä työaikapäätteen lisäksi web-pohjainen käyttöliittymä online-leimaukseen ja työajan jälkijyvitykseen. Tämäntyyppiset käyttöliittymät helpottavat raportointia oleellisesti, koska käyttäjä voi tehdä leimaukset omalta työasemaltaan, missä ikinä töitä tekeekin. Lue lisää jälkijyvityksestä täältä.

Lataa opas

Liikkuva työ – miten sitä voidaan hallita paremmin? Tarjoamme oppaassamme vastauksia liikkuvan työn töiden hallintaan liittyviin haasteisiin sekä vinkkejä töiden hallinnan parantamiseen yrityksessä.

Lue lisää ja lataa opasLue lisää ja lataa opas

Viimeisimmät artikkelit töiden seurannasta

 • Itsensä johtaminen ja työajanseuranta
  Työajanseuranta ja itsensä johtaminen

  Työajanseuranta on olennainen työkalu itsensä johtamisen tukemiseksi. Olemme aiemmin käsitelleet blogissamme töiden seurannan ja työhyvinvoinnin välistä suhdetta ja avanneet yhteyttä......

 • Työaikalaki 2020
  Uusi työaikalaki on hyväksytty ja astuu voimaan 1.1.2020

  Käsittelimme aiemmin blogissamme työaikalakiin kaavailtuja muutoksia. Eduskunta teki asiasta päätöksen torstaina 13.3.2019 ja uusi työaikalaki tulee astumaan voimaan suunnitellusti 1.1.2020.......

 • Snellman on JotBarin tyytyväinen asiakas
  Snellman on JotBarin tyytyväinen asiakas

  Snellman on kaikille suomalaisille tuttu kotimainen lihanjalostusyritys, joka toimii Pietarsaaressa. Snellman-konserniin kuuluu myös Kokkikartano, jonka maukkaat valmisruuat tuovat helpotusta lukuisten......

PYYDÄ TARJOUS!